Na inaugurácii vystúpili najväčšie hviezdy, takto to vyzeralo

TA3 ČTK
21.1.2021 09:56

Inauguračný deň nového amerického prezidenta Joea Bidena zakončili veľkolepým predstavením najväčšie hviezdy amerického šoubiznisu. Deväťdesiatminútový televízny špeciál nazvaný Oslavujeme Ameriku odštartoval spevák Bruce Springsteen, divákov večerom sprevádzal herec a dvojnásobný držiteľ Oscara Tom Hanks. Ten pripomenul nutnosť jednoty alebo obete, ktoré si vyžiadala pandémia covidu-19.

Na inaugurácii vystúpili najväčšie hviezdy, takto to vyzeralo
TASR/AP

Diváci v prenose vysielanom všetkými hlavnými americkými stanicami mohli vidieť napríklad interpretov Justina Timberlakea, Johna Legenda či Demi Lovato, ktorá spievala spolu s lekármi a zdravotnými sestrami z Los Angeles. Bidenovi zo záznamu zagratulovali i traja americkí exprezidenti, ktorí sa na inaugurácii zúčastnili - Barack Obama, George W. Bush a Bill Clinton.

Veľkolepý večierok zakončil mohutný ohňostroj, ktorý Biden s rodinou sledoval z Bieleho domu a Harrisová so svojimi blízkymi priamo z neďalekého Lincolnovho pamätníka. Svetlá na oblohe symbolicky zažiarili s poslednými tónmi posledného vystúpenia - piesne Firework od speváčky Katy Perry.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok