Zverejnili presné poradie očkovania. Kto dostane vakcínu posledný?

TA3 TASR
20.1.2021 11:18

Ministerstvo zdravotníctva zverejnilo vyhlášku, ktorá upresňuje poradie očkovania pre jednotlivé skupiny obyvateľov. Štát od začiatku roka očkuje zdravotníkov a ľudí z kritickej infraštruktúry - ide o prvú fázu. V druhej fáze dostávajú možnosť registrácie seniori nad 85 rokov, aj keď zatiaľ len v niektorých okresoch. Nasledujú osoby nad 75 rokov, osoby nad 65 rokov, vážne chorí ľudia, neskôr sa okruh vážne chorých rozšíri.

V siedmej fáze prídu na rad učitelia nad 55 rokov, v ôsmej ľudia nad 55 rokov, v deviatej ostatní učitelia, v desiatej osoby nad 45 rokov a v poslednej jedenástej ľudia nad 18 rokov.

https://www.scribd.com/embeds/491416283/content?start_page=1&view_mode=scroll&access_key=key-VZcvFUgWKWuD1qAHWf9s

Na očkovanie je nutné prihlásiť sa prostredníctvom centrálneho objednávkového systému uverejneného na webovom sídle www.korona.gov.sk.

V prípade, že sa na očkovanie v daný deň nedostavia všetky objednané osoby, očkovacia dávka sa môže podať prioritne osobám s vekom najmenej 65 rokov, ktorým sa v danom zdravotníckom zariadení poskytuje ústavná zdravotná starostlivosť, alebo takej osobe, ktorá je objednaná na očkovanie a má závažnú chorobu významne zvyšujúcu riziko ťažkého priebehu ochorenia COVID-19, a to bez ohľadu na vek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok