Korona zmenila nielen naše pracovné, ale aj stravovacie návyky – ako sa vrátiť do (zdravého) normálu?

TA3
22.1.2021 07:27

Covid-19 a s ním spojená koronakríza nás ovplyvnili v každom smere - počínajúc prácou cez stretávanie sa s našimi blízkymi až po možnosti trávenia voľného času. Tieto zmeny následne narušili našu dennú rutinu, ktorá zase zapríčinila zvýšený stres či zhoršenú náladu.

Korona zmenila nielen naše pracovné, ale aj stravovacie návyky – ako sa vrátiť do (zdravého) normálu?

A naše stravovanie?

To trpí často najviac. Chladnička len kúsok od pracovného stola, komora plná nezdravých snackov, no tiež aj chýbajúca kontrola v podobe pracovného prostredia . To všetko sú faktory, ktoré negatívne ovplyvňujú naše návyky v stravovaní. Sme náchylnejší na maškrtenie či prejedanie sa a zredukovaný pohyb, respektíve športovanie nášmu zdraviu taktiež neprospievajú.

Ako sa vymaniť z takejto „krízy“?

Našu oslabenú disciplínu je potrebné podporiť. Odporúčame preto vyskúšať aspoň niečo z nasledujúcich tipov:

1. Maškrty neškrtať.

Sladkú odmenu si z času na čas zaslúži určite každý. Aj túto súčasť vašej stravy by ste však mali mať pod kontrolou – skúste sladkú tyčinku či chipsy vymeniť radšej za ovocný šalát, nesolené mandle či mrkvové tyčinky s humusom. Odmenou vám bude nielen dobrý pocit, ale aj zdravší organizmus.

korona-a-stravovanie-2_0a14036f-f27d-adda.png

2. Zlyhaniami sa netrápte, radšej ich napravte

Nevydržali ste a dali ste si nezdravý snack. Nevadí. Myslite pozitívne a zbytočne sa tým netrápte.  Svoj „prehrešok“ radšej napravte poriadnou prechádzkou po okolí či domácim tréningom. Spálite kalórie, vyčistíte hlavu a v konečnom dôsledku sa aj dobijete energiou.

3. Plánujte, plánujte, plánujte

Nič vám nepomôže vytvoriť si novú rutinu lepšie ako podrobný a jasný plán. Nezabudnite ani na plánovanie nákupov potravín a varenia. V obchodoch strávite menej času a zároveň budete mať nad svojou stravou väčšiu kontrolu.

4. Ak vás varenie nebaví, máte aj iné možnosti

Nie každému však vyhovuje neustále varenie či vymýšľanie nových receptov. Odpoveďou na tento problém môže byť napríklad krabičková strava. Tá vám dokáže pomôcť nielen so zmenou stravovacích návykov, ale aj s ďalšími podstatnými záležitosťami vášho každodenného života.

korona-a-stravovanie-3_c0a80301-f2e1-904b.png

A. Kontrolu vykonáva za vás

Krabičková diéta vám dodá dostatok stravy hoci aj na celý deň a zároveň vás odbremení od nutnosti neustále premýšľať nad tým, koľko kalórií ste už prijali. Nemusíte sa tak obávať priberania ani nedostatku energie.

B. Čerstvá zelenina a ovocie každý deň

Presne tak. Bez nutnosti nakupovania v neustále plných reťazcoch a obchodoch. Denná dávka vitamínov a minerálov pre posilnenie imunity či zahnanie chute na sladké.

korona-a-stravovanie-4_0a140371-f329-44d0.png

C. Jednoduchá rutina, ktorá neomrzí

S usporiadaným jedálničkom si ľahšie naplánujete aj ostatné povinnosti. Každý deň si navyše vychutnáte nové, neobyčajné, exotické i klasické, no zároveň vždy aj chutné a čerstvé jedlá.

D. Stabilná hladina energie a cukru

Vysporiadanie sa s povinnosťami vám uľahčí aj ustálená hladina cukru, vďaka ktorej bude jednoduchšie sústrediť sa, a to počas celého dňa. Vaše úlohy tak budete schopní riešiť efektívnejšie a rýchlejšie, vďaka čomu si potom budete môcť vychutnať zaslúžený a nerušený oddych.

korona-a-stravovanie-6_0a140370-594f-c66c.png

Výhody krabičkovej diéty EASYDIET môže využívať každý. Nezáleží na tom, či chcete schudnúť, nejete mäso alebo jednoducho len hľadáte chutnú, rozmanitú a vyváženú stravu na každý deň – krabičková strava dokáže pokryť aj vaše potreby a uľahčiť vám tak prežívanie aj tejto náročnej doby.

5. Dajte veci (a seba) do pohybu

Plány vytvorené a strava pod palcom? Skvelé! Zabudnúť by ste však nemali ani na pohyb. Možnosti sú síce obmedzené, ani to ale ako výhovorka neobstojí. Prechádzka či cvičenie sú pre naše fyzické i psychické zdravie jednoducho nevyhnutnosťou. Ak vám chýba posilňovňa, skúste ju nahradiť napríklad aplikáciou v mobile. Zistíte, že „dať si do tela“ je možné aj v prostredí ako je napríklad vaša obývačka.

Momentálna situácia možno nie je ideálna, nie je však ani nezvládnuteľná. Veríme, že so spomínanými radami sa aspoň z časti vymaníte z pazúrov stresu, nájdete si novú rutinu a pomôžete tak svojmu fyzickému i duševnému zdraviu.

Témy: Stres dieťa
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok