Skupina J&T kupuje sieť obchodov Terno

TASR
25.9.2012 09:35

Obchodnú sieť s potravinami Terno, ktorá má 28 predajní prevažne na západnom Slovensku, môže kúpiť finančná skupina J&T. Informuje o tom dnešné vydanie denníka Sme, podľa ktorého hľadalo Terno investora cez neverejný tender a vyhrať ho mala práve skupina J&T.

Skupina J&T kupuje sieť obchodov Terno
SITA

V tendri nesúťažila COOP Jednota Slovensko, od ktorej sa Terno vlani odtrhlo. "Vieme, že prebehlo výberové konanie. Nemohli sme sa na ňom zúčastniť, lebo jeho podmienky neboli verejne komunikované," povedal podpredseda predstavenstva siete COOP Martin Katriak.

O Terno sa podľa denníka nezaujímala ani skupina Penta. Tá vlani za asi 400 miliónov eur predala sieť obchodov Žabka v Česku a Poľsku britskému Tescu. Koľko peňazí J&T družstevníkom Terna zaplatí, zatiaľ podľa Sme nie je známe. Ročné tržby Terna sú asi 110 miliónov eur. Maloobchodné aktivity skupina J&T sústredila do spoločnosti Diversified Retail Company (DRC), ktorú spoluvlastní aj jedenásť manažérov finančnej skupiny.

Či bude Terno jej súčasťou, nevedno. Podľa hovorkyne J&T Nikol Kubaskej je predčasné sa vyjadrovať k plánom a obchodným štruktúram. "Aktuálne prebiehajú vzájomné rozhovory zúčastnených strán a po ich ukončení budeme verejnosť informovať," povedala o plánoch s reťazcom Terno Kubaská.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok