Vlhová je po prvom kole slalomu tretia, vedie Shiffrinová

TA3 TASR
12.1.2021 18:38

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po 1. kole utorňajšieho nočného slalomu Svetového pohára na tretej priečke. V rakúskom Flachau zaostávala iba o 14 stotín sekundy za vedúcou Američankou Mikaelou Shiffrinovou, priebežne druhá bola Švajčiarka Wendy Holdenerová (+0,08 s).

Vlhová je po prvom kole slalomu tretia, vedie Shiffrinová
TASR/Martin Baumann

Vlhová štartovala ako dvojnásobná obhajkyňa víťazstva na prestížnom podujatí pod umelým osvetlením. V rokoch 2019 i 2020 triumfovala s dvojkou a rovnaké číslo si vyžrebovala aj tentoraz. Za hustého sneženia si strážila stopu, chýbalo jej však čosi z dynamiky, keď jej agresívny štýl príliš nesedel v týchto podmienkach.

"Moje pocity nie sú až také zlé, ale cítila som, že sneh je strašne agresívny. Pri mojej silovej jazde na tomto snehu trošku brzdím, bolo potrebné nechať ísť lyže, aby neboli príliš v oblúku. S týmto som bojovala, pretože to mám v sebe. Zatiaľ to vyzerá fajn, uvidíme druhé kolo, zrejme sa vytvoria trošku ryhy," povedala 25-ročná slovenská reprezentantka.

Tesne pred ňou figurovala pred 2. kolom (20.45 h) Holdenerová, ktorá sa na zjazdovku Hermanna Maiera vydala ako prvá bez porovnávacích medzičasov. Shiffrinová bola na poslednom medzičase v červených číslach, no jazdu vygradovala a na čelo sa vyšvihla vďaka záverečnej pasáži. Domáca pretekárka Katharina Liensbergerová na štvrtom mieste zaostala o 0,33 sekundy, ďalšie lyžiarky už nabrali vyše sekundové manko. Na jednu z terénnych vĺn doplatila piata Švajčiarka Michelle Gisinová (+1,09 s).

"Moje pocity nie sú až také zlé, ale cítila som, že sneh je strašne agresívny," uviedla Vlhová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok