Cibulková pomôže pri testovaní, rezort zdravotníctva to víta

TA3 TASR
12.1.2021 16:51

Bývalá tenistka Dominika Cibulková bude pomáhať pri testovaní na ochorenie COVID-19 v Bratislave. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Cibulková pomôže pri testovaní, rezort zdravotníctva to víta
TASR/Michal Svitok

Rezort zdravotníctva víta, že Cibulková chce poskytnúť pomoc zdravotníkom prvej línie. "Predbežne sme sa dohodli, že bude pomáhať pri testovaní na ochorenie COVID-19 priamo na jednom z odberných miest v Bratislave. Zapojí sa aj do informačnej komunikačnej kampane," komentovala Eliášová s dôvetkom, že bývalá tenistka by tak mala podporiť dôležitosť a význam očkovania v širšej verejnosti ako motiváciu pre účasť čo najväčšieho počtu ľudí v boji s týmto ochorením.

O tom, že Cibulková sa rozhodla prijať výzvu ministerstva zdravotníctva pri pomoci v boji s pandémiou nového koronavírusu, informovala v utorok. Zároveň sa ospravedlnila, že spolu s jej manželom Michalom Navarom boli neoprávnene zaočkovaní vakcínou proti ochoreniu COVID-19 v Univerzitnej nemocnici Bratislava na Kramároch po tom, ako ju do oficiálneho zoznamu samovoľne a neoprávnene doplnil jeden z pracovníkov vakcinačného centra.

Po medializácii prípadu reagovala, že ak by tušila, že sa dopúšťa vážneho pochybenia a nevypĺňa len voľné miesto v poradovníku, v žiadnom prípade by možnosť zaočkovať sa nevyužila. Za prednostné očkovanie si vyslúžila vlnu kritiky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok