Izrael chce ochrániť pred nákazou všetkých, ktorí prežili holokaust

TA3 TASR
12.1.2021 16:11

Izrael plánuje zaočkovať proti novému koronavírusu preživších holokaustu na celom svete. Informoval o tom na svojej webovej stránke týždenník Jüdische Allgemeine.

Izrael chce ochrániť pred nákazou všetkých, ktorí prežili holokaust
TASR/AP

Vakcinačnú kampaň pre ľudí, čo prežili holokaust, plánuje zorganizovať izraelské ministerstvo pre záležitosti diaspóry. Prípravou očkovania poverila ministerka Omer Jankelevičová židovskú dobrovoľnícku organizáciu Shalom Corps, ktorá pôsobí na celom svete.

Momentálne sa pre tento očkovací program hľadajú sponzori a príslušné úrady sa snažia získať podporu u výrobcov schválených vakcín - americko-nemeckého konzorcia Pfizer/BioNTech a spoločnosti Moderna. Izrael chce preto nakúpiť dodatočné dávky vakcín, aby nespomalil očkovanie svojho obyvateľstva. Tie sa potom rozdelia do centier na celom svete.

Počet osôb nakazených koronavírusom v Izraeli napriek v poradí už tretiemu lockdownu dosiahol nový vrchol. V utorok tamojšie ministerstvo zdravotníctva oznámilo, že za 24 hodín pribudlo 9589 infikovaných - ide o dosiaľ najvyšší denný nárast od začiatku pandémie. Celkovo evidujú v Izraeli viac ako pol milióna pozitívne testovaných.

Počet osôb nakazených koronavírusom v Izraeli napriek v poradí už tretiemu lockdownu dosiahol nový vrchol. V utorok tamojšie ministerstvo zdravotníctva oznámilo, že za 24 hodín pribudlo 9589 infikovaných - ide o dosiaľ najvyšší denný nárast od začiatku pandémie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok