Pompeo má pred sebou poslednú cestu. Rozlúči sa v Európe

TA3 TASR
12.1.2021 08:29

Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo podnikne tento týždeň svoju poslednú cestu do zahraničia vo funkcii. Informovalo o tom v pondelok jeho ministerstvo.

Pompeo má pred sebou poslednú cestu. Rozlúči sa v Európe
TASR/AP

Len týždeň pred inauguráciou novozvoleného prezidenta Joea Bidena rezort diplomacie oznámil, že Pompeo navštívi v stredu a vo štvrtok Brusel. Má v pláne stretnúť sa tam so šéfom Severoatlantickej aliancie Jensom Stoltenbergom a s belgickou ministerkou zahraničných vecí Sophie Wilmesovou. Potom sa Pompeo vráti do Washingtonu, čím sa skončí jeho dva a polročné cestovanie do zahraničia v úlohe šéfa diplomacie v administratíve prezidenta Donalda Trumpa.

Pompeo začínal v Trumpovej administratíve ako šéf americkej Ústrednej spravodajskej služby, ale potom prevzal post ministra zahraničných vecí, keď prezident začiatkom roka 2018 odvolal Rexa Tillersona. Neočakáva sa, že Pompeo počas krátkej návštevy zavíta aj do sídla Európskej únie v Bruseli. Namiesto toho sa stretne so svojou belgickou kolegyňou Wilmesovou. Do Washingtonu sa vráti vo štvrtok 14. januára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok