Situácia v okrese Nitra je kritická. Začal platiť tvrdší lockdown

TA3 TASR
11.1.2021 07:44

V okrese Nitra platí od pondelka 5.00 h prísnejší zákaz vychádzania. Dôvodom je kritická pandemická situácia. Bez potvrdenia o negatívnom antigénnom či RT-PCR teste na ochorenie COVID-19, ktoré nesmie byť staršie ako sedem dní, ľudia nebudú môcť chodiť do zamestnania, prírody či sprevádzať dieťa do školského zariadenia.

Situácia v okrese Nitra je kritická. Začal platiť tvrdší lockdown
TASR/Henrich Mišovič (ilu)

Sprísnený zákaz sa netýka cesty do najbližších potravín, lekárne či drogérie. Deti do desiatich rokov majú výnimku na pobyt v prírode. "Polícia bude dôsledne monitorovať dodržiavanie tohto zákazu," avizoval minister zdravotníctva Marek Krajčí. Pandemickú situáciu v Nitre a jej okolí označil za horšiu, ako bola na jeseň na Orave. V Nitre zachytili vo vzorkách aj britský variant nového koronavírusu, ktorý je oveľa infekčnejší. Jeho výskyt má byť pravdepodobne aj jedným z dôvodov vážnej situácie v Nitrianskom okrese.

O sprísnenom zákaze v okrese Nitra rozhodla vláda SR 6. januára na svojom mimoriadnom rokovaní. Zároveň odporučila v okrese Nitra celoplošné testovanie ľudí na ochorenie COVID-19 v troch kolách. Prvé sa už konalo od piatka do nedele 8. - 10. 1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok