Testovanie pokračuje. V Púchove doteraz prišli tisíce ľudí

TA3 TASR
10.1.2021 08:31

Záujem o regionálne antigénové testovanie na ochorenie COVID-19 v meste Púchov prejavilo v sobotu 2963 ľudí, pričom pozitívny test malo 22 z nich. Miera pozitivity tak dosiahla 0,74 percenta. Informovala o tom Laura Krošláková zo sekretariátu Mestského úradu v Púchove.

Dokopy s výsledkami zo všetkých ďalších zapojených obcí v okrese Púchov prišlo v sobotu na testovanie 7063 ľudí. Pozitívny test malo 61 z nich, čo tvorí 0,86-percentnú mieru pozitivity. "Približne tretina pozitívne testovaných boli občania z iného okresu ako Púchov," dodala Krošláková.

Primátorka Púchova Katarína Heneková hodnotí sobotňajšiu účasť ako slušnú. Testovanie malo podľa nej bezproblémový priebeh. "Každé 'zachytenie' pozitívne testovanej osoby má význam pre všetkých. Verím, že obyvatelia, ktorí sa nestihli otestovať v sobotu, využijú túto možnosť v nedeľu. Prosím, využite svoje právo a možnosť zistiť, ako na tom skutočne sme, a spoločne tak môžeme pomôcť zdravotníkom, ale i celej kritickej infraštruktúre," skonštatovala Heneková.

V meste Púchov a v ďalších vybraných obciach okresu v nedeľu pokračuje celoplošné antigénové testovanie na nový koronavírus. Je to dobrovoľné a bezplatné. Púchovská radnica zriadila v meste 11 odberových miest. Testovanie trvá celý víkend v čase od 8.00 do 20.00 h. Okrem okresného mesta sa v nedeľu testuje aj v obciach Dohňany, Lysá pod Makytou, Beluša, Streženice, Lednické Rovne, Dolná Breznica a Nimnica.

Témy: Púchov
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok