Objavili časť vraku padnutého lietadla, na palube bolo 62 ľudí

TA3 TASR
10.1.2021 07:23

Potápači z indonézskych námorných síl objavili časť vraku havarovaného lietadla, ktoré sa v sobotu krátko po štarte z Jakarty zrútilo so 62 ľuďmi na palube. Časť vraku našli v Jávskom mori, v hĺbke 23 metrov. S odvolaním sa na šéfa indonézskych ozbrojených síl o tom informovali agentúry AP a DPA.

Podľa šéfa ozbrojených síl Hadiho Tjahjantoa objavili potápači trosky havarovaného lietadla - časti jeho vraku vrátane tých s evidenčným číslom lietadla. Našli tiež záchranné vesty. "Od tímu potápačov sme dostali správu, že vo vode je dobrá a jasná viditeľnosť, čo umožnilo objavenie viacerých častí lietadla," uviedol Hadi Tjahjanto. Uviedol tiež, že potápači zachytili signál z havarovaného lietadla a následne našli časť jeho vraku - približne 23 metrov pod hladinou, píše agentúra AFP.

Indonézski vyšetrovatelia už skôr v nedeľu informovali, že objavili telesné pozostatky a trosky pri pobreží Jávskeho mora, konkrétne neďaleko hlavného mesta Jakarta, kde sa v sobotu krátko po štarte zrútilo lietadlo nízkonákladovej spoločnosti Sriwijaya Air.

Príčina sobotňajšej nehody lietadla typu Boeing 737-500 dosiaľ nie je známa. Stroj smeroval z Jakarty do mesta Pontianak na ostrove Borneo a s úradmi stratil kontakt asi štyri minúty po štarte, približne o 14.40 h (08.40 h SEČ).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok