Lučanského pochovali v rodnej obci. Pohreb bol bez štátnej pocty

TA3 TASR
8.1.2021 12:41

V Štrbe sa konala posledná rozlúčka s bývalým policajným prezidentom Milanom Lučanským. Napriek tomu, že bol generálom, jeho rakvu nezahalili do štátnej vlajky a nestála pri nej čestná stráž. Na pohreb do jeho rodnej obce prišli viaceré známe tváre, medzi nimi aj exminister vnútra Robert Kaliňák. Na obrade sa mohlo zúčastniť len 30 ľudí, v okolí sa však zhromaždili desiatky ďalších, ktorí si ho chceli pripomenúť.

Pohrebný obrad za začal o 14.00 h. Lučanského pochovali za zvukov sirén. Ako potvrdila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, polícia v súvislosti s pohrebom nezaznamenala narušenie verejného poriadku. Samotný pohreb mal pokojný priebeh a k žiadnym incidentom nedošlo. Polícia kontrolovala všetky nariadenia vlády v súvislosti s epidemiologickou situáciou. Negatívny test na ochorenie COovid-19 nie starší ako 12 hodín, povolenie prechodu z okresu do okresu a takisto rúška.

Počas piatka, teda v deň poslednej rozlúčky s Lučanským, je na budovách Ministerstva vnútra SR a Prezídia Policajného zboru vyvesená čierna zástava ako vyjadrenie pietnej spomienky. Ľudia si pripomínali Lučanského v čase pohrebu aj zapaľovaním sviečok pred budovou Prezídia Policajného zboru v Bratislave a aj na policajných útvaroch po celom Slovensku.

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel v stredu 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým vo väzbe pokúsil o samovraždu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok