Testovanie okrem Nitry odštartovalo aj v metropole východu

TA3 TASR
8.1.2021 10:46

V Košiciach spustili celomestské testovanie na ochorenie COVID-19. Obyvatelia budú mať počas víkendu k dispozícii 66 odberných miest. Na vybraných miestach pozitívnych bez príznakov otestujú aj PCR testom.

Celoplošné antigénové testovanie v Košiciach, ktoré sa začalo v piatok o 16.00 h, prebieha pokojne a bez problémov. Všetkých 66 odberových miest v meste bolo pripravených načas. Potvrdil to hovorca mesta Vladimír Fabian. "Všetko sa rozbehlo podľa plánov, otvorené boli všetky miesta, prišiel dostatok zdravotníkov podľa dohody. Záujem je, čakanie a rady sú minimálne," uviedol Fabian.

Dobrovoľné bezplatné testovanie je určené najmä pre ľudí s vyššou mobilitou, zamestnancov v prvej línii a kritickej infraštruktúry. Takisto by sa mali otestovať aj osoby, ktoré nemôžu vykonávať svoju prácu z domu, alebo ľudia starajúci sa o svojich blízkych alebo nevládnych. Zabezpečených je takmer 133.000 antigénových testov.

Odberné miesta sú v piatok otvorené do 20.00 h. V sobotu a v nedeľu 9. - 10. 1. to bude od 9.00 do 17.00 h. V Kulturparku na Kukučínovej ulici a vo Vstupnom areáli oceliarní U. S. Steel sa budú vykonávať testy aj v pondelok 11. 1. Na odberných miestach pôsobí spolu 110 odberných tímov. Pri otvorení veľkokapacitného odberného miesta v Kulturparku sa vytvorili rady s celkovo desiatkami záujemcov, pri práci piatich odberných tímov však čakacie doby neboli dlhé. Zoznam odberných miest je na webstránke https://korona.kosice.sk/zoznam-odbernych-miest/.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok