Obetí je rekordne veľa. Najhoršia situácia v USA je v Los Angeles

TA3 TASR
8.1.2021 08:47

Spojené štáty zaznamenali za deň viac ako 4000 nových úmrtí na koronavírus, čo je najviac od začiatku pandémie. Nákaza sa aktuálne najviac šíri v kalifornskom meste Los Angeles. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na údaje americkej monitorovacej stránky Covid Tracking Project.

Obetí je rekordne veľa. Najhoršia situácia v USA je v Los Angeles
TASR/AP (ilu)

Za posledných 24 hodín podľa tohto zdroja pribudlo v USA 4033 úmrtí súvisiacich s koronavírusom a vyše 266.000 infikovaných. Univerzita Johnsa Hopkinsa, ktorá taktiež monitoruje priebeh pandémie v USA, hlásila za rovnaké obdobie 3998 úmrtí a 265.246 nakazených. V USA sa podľa nej novým koronavírusom celkovo nakazilo už viac ako 21,6 milióna ľudí a približne 365.000 zomrelo na súvisiace komplikácie.

Počet infikovaných je momentálne najvyšší v najľudnatejšom americkom štáte Kalifornia, a to obzvlášť v okrese Los Angeles County, kde je pozitívny každý piaty test. Za uplynulé dva dni hlásili z Kalifornie 1042 úmrtí a miestne nemocnice čelia bezprecedentnému náporu pacientov s ochorením COVID-19.

Počet potvrdených prípadov nákazy je v Spojených štátoch zhruba dvojnásobný ako v Indii, ktorá má druhý najvyšší počet infikovaných na svete (10,3 milióna). Na treťom mieste je Brazília s takmer ôsmimi miliónmi pozitívne testovaných.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok