Na očkovanie sa môžu prihlásiť ďalšie skupiny, sú medzi nimi i študenti

TA3 TASR
7.1.2021 17:43

Prihlásiť sa na očkovanie môžu už aj osoby, ktoré pri starostlivosti o chorých priamo alebo nepriamo vypomáhajú. Ministerstvo zdravotníctva a Národné centrum zdravotníckych informácií rozširujú kapacity termínov a okruh osôb, ktoré sa môžu zaregistrovať. Informovala o tom hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová.

Na očkovanie sa môžu prihlásiť ďalšie skupiny, sú medzi nimi i študenti
TASR/Roman Hanc

Formulár je dostupný na webe

Večer 6. januára bolo na Slovensku zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19 10 751 ľudí. Medzi priority pri registrácii naďalej patria zdravotnícki pracovníci, ktorí liečia či sa starajú o pacientov s novým koronavírusom. Najnovšie sa však môžu dať zaočkovať aj študenti zdravotníckeho lekárskeho a nelekárskeho odboru, ktorí počas štúdia prichádzajú do kontaktu s pacientom, či zamestnanci spoločnosti, ktorí vykonávajú upratovaciu službu v nemocniciach.

Zaregistrovať sa už môžu aj zamestnanci zariadení sociálnych služieb, kam patria i domovy sociálnych služieb, a terénni sociálni pracovníci. O očkovanie vo vakcinačných centrách môžu požiadať i zamestnanci mobilných odberných miest, záchrannej služby a obslužné organizácie pracujúce v nemocniciach. Formulár je dostupný na stránke https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-vaccination-form.php.

Vakcína od Moderny by mala prísť po víkende

Záujemcovia môžu využiť registráciu, vybrať si termín a jedno zo šiestich vakcinačných centier. Od piatka 8. 1. sa k trom nemocniciam v Bratislave, nemocniciam v Nitre, Banskej Bystrici a Košiciach pridajú ďalšie.

"Online registrácia, požiadavka o očkovanie, bude postupne rozširovaná nielen o vakcinačné centrá, ale aj o ďalšie skupiny osôb vyzvaných na očkovanie podľa povolaní, rizika veku, zdravotného stavu a následne menej rizikovú širokú verejnosť nad 18 rokov," uistila Eliášová.

V januári má postupne prísť na Slovensko 208 000 dávok vakcíny Comirnaty a predpokladá sa dovoz aj 11 000 pilotných dávok od firmy Moderna. "Dúfam, že príde aj vakcína od konzorcia AstraZeneca a Oxfordská univerzita,"povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí. Prvá dodávka vakcíny od spoločnosti Moderna by mala prísť na Slovensko v pondelok 11. januára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok