Netancujte na hrobe Lučanského, žiada Kollár. Kolíkovej verí

TA3 TASR
7.1.2021 14:55

Okolnosti úmrtia bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského sa majú vyšetrovať bez vonkajších vplyvov, uviedol predseda parlamentu Boris Kollár. Žiada, aby sa prípad politicky nezneužíval. Novinárom tiež povedal, že aj rodina Lučanského žiada, aby sa kauza nespolitizovala. Vzhľadom na dostupné informácie má ministerka spravodlivosti Mária Kolíková Kollárovu dôveru.

Netancujte na hrobe Lučanského, žiada Kollár. Kolíkovej verí
TASR/Jakub Kotian

Kollár informoval, že na zasadnutí brannobezpečnostného výboru vystúpil aj právny zástupca pozostalej rodiny Miroslav Radačovský, ktorý tlmočil želanie rodiny, aby sa kauza nepolitizovala. Žiada tiež orgány činné v trestnom konaní, aby prípad vyšetrili presne podľa dôkazov. "Ja chcem rovnako požiadať všetky politické strany naprieč celým spektrom, aby netancovali na hrobe generála Milana Lučanského," povedal Kollár.

Spoločnosť má podľa neho dostať jasnú odpoveď, či v prípade niekto nesie zodpovednosť a ak nesie, aby bol potrestaný. Šéf parlamentu deklaroval podporu ministerke. "V prípade že vyšetrenie ukáže pochybenie nejakého konania v rámci Zboru väzenskej a justičnej stráže, pani ministerka sama povedala, že vyvodí politickú zodpovednosť v prípade, že by niečo zanedbal. Ale dnes podľa existujúcich informácií, dôkazov môžem povedať, že ministerka nepochybila a má našu dôveru," vyhlásil.

Zasadnutie výboru iniciovala opozícia. Žiada sprístupniť viaceré materiály súvisiace so zranením a pokusom o samovraždu exprezidenta Policajného zboru. Na výbor prišli okrem ministerky aj generálny prokurátor Maroš Žilinka, odchádzajúci šéf Zboru väzenskej a justičnej stráže Milan Ivan, ako aj riaditeľ Ústavu pre výkon väzby a výkon trestu odňatia slobody v Prešove Norbert Kundrák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok