Zamestnanec okrádal kráľovskú rodinu, časť vecí dal na eBay

TA3 TASR
5.1.2021 23:10

Zamestnanca Buckinghamského paláca odsúdili na osem mesiacov odňatia slobody po tom, ako sa priznal ku krádeži medailí, oficiálnych fotiek a iných predmetov, pričom niektoré z nich následne predal. V utorok o tom informovala agentúra AFP s odvolaním sa na britskú políciu.

Zamestnanec okrádal kráľovskú rodinu, časť vecí dal na eBay
TASR/AP

Adamo Canto (37), ktorý pracoval v kuchyni paláca, sa priznal k trom krádežiam, ktoré spáchal medzi novembrom 2019 a augustom 2020. Policajti pri prehliadke izieb pre personál v Buckinghamskom paláci, sídle kráľovnej Alžbety II., zaistili "značné množstvo" odcudzených vecí v hodnote až 100.000 libier (111.000 eur).

Canto ponúkal časť ukradnutých vecí na predaj na webovej stránke eBay za zlomok ich pravej hodnoty, uviedol prokurátor Simon Maughan. Odsúdený, ktorý údajne potreboval peniaze na splatenie dlhov, ukradol okrem iného aj vzácne hodinky a fotoalbum so zábermi zo slávnostného banketu pre amerického prezidenta Donalda Trumpa z roku 2019.

Canto ponúkal časť ukradnutých vecí na predaj na webovej stránke eBay za zlomok ich pravej hodnoty, uviedol prokurátor Simon Maughan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok