Lučanského smrť má prešetrovať aj Kotleba. Kollár nominuje šiestich

TA3 TASR SITA
4.1.2021 12:46

Predseda národnej rady Boris Kollár nominuje do nezávislej kontrolnej komisie, ktorá má prešetriť úmrtie policajného exprezidenta Milana Lučanského, šiestich členov. Traja sú z radov koalície a traja z radov opozície. Ide o Juraja Krúpu, Milana Laurenčíka, Petru Hajšelovú, Marián Saloňa, Mariana Kotlebu a Denisu Sakovú.

Kollár priblížil, že ministerka spravodlivosti Mária Kolíková ho v súvislosti s rozhodnutím vytvoriť nezávislú prešetrovaciu komisiu úmrtia Lučanského požiadala o návrh na šiestich členov za parlament. „Rozhodol som sa, že týchto šiestich členov rozdelím spravodlivo. Troch medzi koaličných poslancov a troch medzi opozičných,“ objasnil. Vyzdvihol, že politické strany v parlamente bez prieťahov vybrali svojich zástupcov.

Lučanský zomrel v stredu 30. decembra po tom, ako sa v utorok 29. decembra v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková zriadi širokú komisiu na prešetrenie prípadu pokusu o samovraždu Lučanského. Potvrdila, že zvažovala aj vyvodenie politickej zodpovednosti. Komisia má preskúmať, či v prípade pokusu o samovraždu Lučanského nedošlo k pochybeniu zo strany Zboru väzenskej a justičnej stráže.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok