Vlhová v prvom kole slalomu vedie, v Záhrebe mala najlepší čas

TA3 TASR
3.1.2021 12:58

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová dosiahla najlepší čas v 1. kole slalomu Svetového pohára v Záhrebe. Vlaňajšia víťazka odsunula o 32 stotín na druhú priečku Rakúšanku Katharinu Liensbergerovú. Tretia bola s odstupom 38 stotín Švajčiarka Michelle Gisinová, štvrtá štvornásobná záhrebská šampiónka Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,42).

Vlhová v prvom kole slalomu vedie, v Záhrebe mala najlepší čas
TASR/Martin Baumann

Vlhová štartujúca s číslom 3 predviedla na rytmickej trati dynamickú jazdu. Po úvodnom medzičase mierne strácala na dovtedy vedúcu Rakúšanku Chiaru Mairovú. Strednú časť trate však zvládla najlepšie zo všetkých a pred druhým kolom, ktoré bolo na programe o 16.00 h pod umelým osvetlením, si vytvorila sľubnú východiskovú pozíciu.

"Som spokojná. Úprimne, nemala som zo svojej jazdy až taký dobrý pocit. V niektorých pasážach som mala dojem, že robím trochu chyby a že som ďaleko od bránok. Podmienky sú ťažké, trať je hrboľatá. Dokázala som sa však s náročnými podmienkami vyrovnať lepšie ako v Semmeringu. V druhom kole to bude ešte boj, všetko je otvorené," uviedla Vlhová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok