Záchranári sa cez sviatky nezastavili. Výjazdov výrazne pribudlo

TA3 TASR
31.12.2020 17:19

Záchranná služba Košice zaznamenáva ďalší výrazný nárast počtu výjazdov súvisiacich s ochorením COVID-19. Za minulý týždeň stúpol oproti týždňu predtým o 33 percent.

Záchranári sa cez sviatky nezastavili. Výjazdov výrazne pribudlo
TASR/František Iván

"Počet pacientov pozitívnych na COVID-19 vzrástol dokonca až o 40 percent, čím bol prekonaný rekord za predchádzajúci týždeň a oba ukazovatele sa dostali na vôbec najvyššiu úroveň od začiatku pandémie v marci," informoval vo štvrtok hovorca ZS KE Viktor Wurm.

Celkovo v 52. týždni evidovali 294 takýchto výjazdov, z toho v 195 prípadoch išlo o pacientov pozitívnych na nový koronavírus. "Ani počas vianočných sviatkov sa naše posádky nezastavili, naopak, počet COVID-výjazdov zo dňa na deň pribúdal a za tri sviatočné dni ich bolo 210, z toho 166 k pozitívnym pacientom. Na ilustráciu – tento počet je vyšší, ako bol počet pacientov pozitívnych na COVID-19 za celý týždeň od 16. do 22. novembra," konštatoval Wurm.

Opätovne vyzval na osobnú zodpovednosť a solidaritu všetkých občanov, ako aj dodržiavanie individuálnej izolácie a hygienických opatrení. Záchranári ZS KE vyrážajú k prípadom z 57 staníc na území celého Košického kraja, v Prešovskom a v Žilinskom kraji.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok