Nepodarilo sa ho zachrániť. Bývalý šéf polície Lučanský zomrel

TA3 SITA
30.12.2020 16:24

Bývalý prezident policajného zboru, uväznený generál Milan Lučanský zomrel. Informovala o tom na sociálnej sieti bývalá ministerka vnútra Denisa Saková.

"Dnes o 15.55 h ošetrujúci lekár konštatoval smrť pána M. Lučanského hospitalizovaného vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana Prešov. Je nám to nesmierne ľúto, rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť," uviedol hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla.

"S hlbokým žiaľom vám oznamujeme, že dnes nás navždy opustil náš milujúci manžel, otec a syn generál Milan Lučanský. Žiadne slová nedokážu vyjadriť smútok, ktorý prežívame za tak veľkým človekom, akým bol," uviedla na na facebookovom účte Lučanského jeho rodina.

Po utorkovom pokuse o samovraždu bol Lučanský v kritickom stave prevezený do nemocnice. Generálny riaditeľ Zboru väzenskej a justičnej stráže Milan Ivan po udalosti odstúpil zo svojej funkcie. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková oznámila, že zriadi širokú komisiu na prešetrenie prípadu. Potvrdila, že zvažovala aj vyvodenie politickej zodpovednosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok