Antigénové testovanie robia aj po novom. Dostanete časenku

TA3 SITA
29.12.2020 14:46

Na niektorých mobilných odberných miestach na bezplatné antigénové testovanie je možné využiť objednávkový systém. Pilotné testovanie s časenkami funguje v rámci odberných miest vo viacerých regiónoch Slovenska.

Ministerstvo zdravotníctva upozorňuje, že tieto odberné miesta otestujú len objednaných ľudí. Informovala o tom v utorok hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Za uplynulý deň pribudlo na Slovensku 5 311 pozitívne testovaných antigénnymi (Ag) testami. Za utorok vykonali 58 199 takýchto testov. Celkový počet vykonaných Ag testov doteraz je 1 561 228, z čoho bolo pozitívne testovaných 84 100 osôb. Novinkou pri tejto forme je pilotné testovanie s časenkami na jednotlivé antigénové mobilné odberné miesta, a to do 31. decembra 2020. Po pilotnom testovaní sa budú postupne od nového roka pripájať do objednávkového systému všetky antigénové odberné miesta do „ostrej“ prevádzky. Občania sa môžu objednať vyplnením formulára na https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-patient-form.php, kde zvolia konkrétne miesto odberu.

Vo formulári si občan môže vybrať preferovaný dátum a miesto vyšetrenia a následne sa mu zobrazí informácia o dostupnosti termínov. Po odoslaní žiadosti mu príde SMS s prideleným COVID-19-PASSOM a presným miestom a časom jeho antigénového testovania. Po otestovaní príde občanovi SMS s výsledkom. V prípade pozitívneho výsledku je o tom informovaný aj príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok