Miláno zažíva neobvyklé počasie, napadlo 20 centimetrov snehu

TA3 SITA
28.12.2020 23:42

Severné Taliansko zasiahli v pondelok búrky, ale ekonomická metropola Miláno naopak prežila deň pod neobvyklou hrubšou vrstvou snehu. Na severotalianske mesto ho napadlo približne 20 centimetrov. Na ulici našli 76-ročného bezdomovca, ktorý po prevoze do nemocnice zomrel.

Miláno zažíva neobvyklé počasie, napadlo 20 centimetrov snehu
SITA/AP

Padajúce stromy narušili dopravu, pričom miestne milánske úrady vyslali do terénu desiatky snehových pluhov, aby vyčistili hlavné cestné komunikácie. Búrky na severe krajiny spôsobili kolóny áut na viacerých diaľniciach, predovšetkým na A26 vedúcej k talianskemu najväčšiemu komerčnému prístavu Janov, metropole regiónu Ligúria. Niekoľko železničných spojov zastavili padajúce stromy, ktoré zapríčinili meškanie do dvoch hodín.

Veľký tunel svätého Bernarda na hranici so Švajčiarskom bol pre vozidlá s ťažkým tovarom zatvorený. Miláno s typicky vlhkým podnebím zažíva veľa snehu zriedkakedy, ale v januári 1985 tam napadlo pozoruhodných 90 centimetrov a čosi menej ho napadlo v rokoch 2006 a 2009.

Hustý lejak, prudký vietor a búrky postihli aj talianske hlavné mesto Rím. Toto nevľúdne zimné počasie sa podľa očakávania bude počas noci presúvať ďalej na juh do regiónu Kampánia, do okolia Neapola, kde meteorológovia predpovedajú husté lejaky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok