Veselé Vianoce, bábätko. Najznámejší whistleblower sa stal otcom

TA3 TASR
26.12.2020 23:33

Americkému whistleblowerovi Edwardovi Snowdenovi, ktorý žije v exile v Rusku, sa narodil syn. Jeho manžela Lindsay Millsová zverejnila fotografiu, na ktorej obaja držia novorodeniatko vo vianočnom oblečení, avšak s tvárou zakrytou veľkým smajlíkom.

Veselé Vianoce, bábätko. Najznámejší whistleblower sa stal otcom
TASR/AP

"Veselé Vianoce, bábätko," napísala Millsová v príspevku s fotografiou na Twitteri, na čo Snowden odpovedal: "Najväčším darom je naša láska." Jeho právnik povedal, že matka a syn sú v dobrom zdravotnom stave. Millsová oznámila tehotenstvo koncom októbra.

Rusko udelilo Snowdenovi a jeho manželke azyl. Dieťa dostane automaticky ruské občianstvo. Snowden nedávno povedal, že spolu s manželkou tiež žiadajú o ruské občianstvo, pretože nechcú riskovať odlúčenie od svojho syna. Občianstva USA sa však vzdať nechcú.

Snowden (37), bývalý spolupracovník amerického Úradu pre národnú bezpečnosť, utiekol zo Spojených štátov v roku 2013 po tom, ako zverejnil rozsiahle tajné informácie o metódach elektronického sledovania používaných spravodajskými službami. V USA je obvinený okrem iného z porušenia zákona o špionáži a krádeže majetku vlády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok