Prvé vakcíny dorazili na Slovensko, uskladnili ich v Nitre

TA3 TASR SITA
26.12.2020 12:34

Vakcíny proti koronavírusu sú už na Slovensku. Informoval o tom Štátny ústav pre kontrolu liečiv na sociálnej sieti. "Boli uskladnené vo Fakultnej nemocnici Nitra, konkrétne balenia boli otvorené a liekovky vybrané na rozmrazovanie. Celý proces bol vopred organizovaný a naplánovaný," uviedol ŠÚKL.

Doručenie vakcín na Slovensko potvrdilo aj ministerstvo zdravotníctva. "Očkovanie proti Covidu-19 bude mať premiéru už o 19:00 v Nitre. Zajtra bude pokračovať očkovaním zdravotníkov a zástupcov kritickej infraštruktúry v nemocniciach v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici a v Košiciach. Je to skvelá správa, v rukách máme od dnešného dňa nový nástroj ako sa vysporiadať s Covidom-19," uviedol rezort na sociálnej sieti.

Vakcína sa podáva v dvoch dávkach do ramena, pričom odstup je 21 dní. Preočkovať by sa malo 3,3 milióna obyvateľov.

Premiér Igor Matovič reagoval na dovoz vakcín s tým, že ide o "svetlo na konci tunela". Vakcína sa podáva v dvoch dávkach do ramena, pričom odstup je 21 dní. Celkovo má Slovensko nakontrahovaných 18 miliónov vakcín. Preočkovať by sa malo 3,3 milióna obyvateľov.

V prvej vlne by mali byť zdravotníci, zamestnanci domovov sociálnych služieb či pracovníci kritickej infraštruktúry. Očkovacia látka bude širokej verejnosti na Slovensku k dispozícii zrejme okolo Veľkej noci na budúci rok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok