Petrovický predstavil nomináciu na MS juniorov, piatich vyradil

TA3 TASR
24.12.2020 23:10

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Róbert Petrovický vyradil z kádra pred štartom MS v tejto vekovej kategórii päť hokejistov. Na konečný 25-členný zoznam sa nezmestili brankár Patrik Kozel, obrancovia Matúš Hlaváč a Šimon Groch a útočníci Michael Drábek a Róbert Bačo.

Vzali si viac času na premyslenie

Tréneri mali záverečnú nomináciu oznámiť pôvodne už 23. decembra po prípravnom zápase s Českom, v ktorom slovenskí juniori podľahli 0:6. Po dueli si však vzali viac času na premyslenie a rozhodnutie oznámili až 24. decembra dopoludnia edmontonského času.

"Dúfali sme, že každý jeden z hráčov, ktorí tu s nami boli, sa zapojí do hry. Situáciu nám však skomplikovalo zredukovanie počtu prípravných duelov z dvoch na jeden. Na stretnutie s Čechmi sme zostavu upravili. Chlapci vedeli, že do zápasu nemôžu zasiahnuť všetci. Aj preto bolo rozhodnutie veľmi ťažké," povedal pre portál hockeyslovakia.sk tréner Petrovický.

Museli opustiť "bublinu"

Pätica hokejistov, ktorá sa nedostala do záverečnej nominácie, musela opustiť "bublinu" v dejisku MS v popoludňajších hodinách a následne odletieť domov. Na 25-člennú slovenskú súpisku tak tréneri vo štvrtok zapísali troch brankárov, osem obrancov a štrnásť útočníkov.

Slováci odštartujú svoju púť na šampionáte v piatok 25. decembra o 20.00 SEČ proti Švajčiarsku, z nedele na pondelok 28. decembra presne o polnoci nastúpia proti Kanade. V noci na utorok od 3.30 narazia na Nemcov a v stredu 30. decembra o 20.00 uzavrú boje v A-skupine proti Fínsku. Do štvrťfinále postúpia z každého zoskupenia tímy na prvom až štvrtom mieste. Štvrťfinálové duely v edmontonskej aréne Rogers Place sú na programe v sobotu 2. januára, semifinálové o dva dni neskôr a medailové 5. januára.

NOMINÁCIA SR NA MS:

Brankári: Samuel Hlavaj (Sherbrooke Phoenix/Kan.), Šimon Latkóczy (HK Dukla Trenčín), Eugen Rabčan (HC '05 Banská Bystrica, Winnipeg Ice/Kan.)

Obrancovia: Oliver Turan (HC 07 Detva), Andrej Golian (HC 07 Detva, Tri-City Americans/Kan.), Dávid Mudrák (HC Košice, Oshava Generals/Kan.), Šimon Nemec (HK Nitra), Šimon Bečár, Marko Stacha (HK Dukla Trenčín), Samuel Kňažko (TPS Turku), Rayen Petrovický (TuTo Turku)

Útočníci: Dominik Sojka (HC '05 Banská Bystrica), Roman Faith (Bratislava Capitals), Dominik Jendek (Slovan Bratislava), Juraj Eliaš (HC Košice), Filip Mešár (HK Poprad), Martin Chromiak (Kingston Frontenacs/Kan.), Maroš Jedlička, Jakub Kolenič (obaja HKM Zvolen), Juraj Slafkovský (TPS Turku), Simon Jellúš (Karlskrona/Švéd.), Michal Mrázik (Linköping/Švéd.), Oleksij Myklucha (Rouyn-Noranda Huskies/Kan.), Matej Kašlík (Chicoutimi Saguenéens/Kan.), Artur Turanský (Wilkes-Barre/Scranton Knights/USA)

ZLOŽENIE SKUPÍN

A-SKUPINA: Kanada, Fínsko, Švajčiarsko, SLOVENSKO, Nemecko

B-SKUPINA: Rusko, Švédsko, USA, Česko, Rakúsko

PROGRAM SR 20 NA MSJ 2021

piatok 25. decembra o 20.00 (SEČ): Švajčiarsko – Slovensko

nedeľa 27. decembra o 24.00 (SEČ): Slovensko – Kanada

utorok 29. decembra o 3.30 (SEČ): Slovensko – Nemecko

streda 30. decembra o 20.00 (SEČ): Fínsko - Slovensko

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok