Višňové i obchvat Prešova. Doležal chce pokračovať vo výstavbe

TA3 TASR
24.12.2020 11:27

Dokončenie tunela Višňové či obchvatu Prešova. Ministerstvo dopravy chce aj budúci rok pokračovať vo výstavbe diaľnic. K dispozícií má takmer miliardu eur. Šéf rezortu Andrej Doležal priznáva, že tento rok veľa pások s novými úsekmi neprestrihol. Podľa odborníka sa však vláda musí poponáhľať s predložením plánu čerpania eurofondov.

V roku 2021 musí pokračovať dostavba D1 s tunelom Višňové. Dokončený by mal byť obchvat Bratislavy D4/R7. Tieto a iné projekty patria medzi plány ministra dopravy Andreja Doležala. Dokončiť by sa podľa jeho slov mal aj juhozápadný obchvat Prešova. Pokračuje tiež výstavba severného obchvatu Prešova v prvej etape.

"Chceli by sme spustiť verejné obstarávanie na druhú etapu. To však bude závisieť od Harmonogramu investičných priorít, ktorý ešte nebol schválený a aktuálne prebiehajú rokovania s ministerstvom financií," skonštatoval.

V prípade Višňového sa už otvárali obálky s ponukami. Minister dopravy preto verí, že už nedôjde k žiadnym zdržaniam či obštrukciám a na jar sa bude stavať tak, aby bol tunel aj celý úsek dokončený do konca roka 2023.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok