Francúz zastrelil troch policajtov, po pátraní ho našli mŕtveho

TA3 TASR
23.12.2020 13:13

Troch policajtov, ktorých privolali k prípadu domáceho násilia, zastrelil 48-ročný muž v oblasti Auvergne v centrálnej časti Francúzska. Štvrtý policajt utrpel strelné zranenie nohy. Páchateľ sa dal na útek. V stredu ráno ho našli mŕtveho.

Muža podozrivého z vraždy troch policajtov, ktorých v stredu privolali k prípadu domáceho násilia, našli mŕtveho. Uviedol to na Twitteri francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Trojicu policajtov zastrelil v noci na stredu 48-ročný muž neďaleko obce Saint-Just v departemente Puy-de-Dôme v strednom Francúzsku. Štvrtý policajt utrpel strelné zranenie nohy.

Policajtov privolali k predpokladanému prípadu domáceho násilia. Keď dvojčlenná hliadka dorazila k domu, kde k nemu došlo, a snažila sa pomôcť žene, ktorá sa uchýlila na strechu, spustil na nich muž streľbu, pričom jedného zabil a druhého postrelil do nohy.

Muž následne založil v dome požiar a začal strieľať na ďalších privolaných policajtov, z ktorých dvoch zabil. Obete mali 21, 37 a 45 rokov. Ženu bývajúcu v dome sa podarilo dostať do bezpečia. Podrobnosti o motívoch jeho činu neboli bezprostredne známe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok