Mobilné odberové miesta cez sviatky nefungujú, pripomína ministerstvo

TA3 SITA
23.12.2020 11:45

Situácia je vážna. Opätovne na to upozorňuje ministerstvo zdravotníctva. Rezort apeluje na ľudí, aby počas sviatkov dodržiavali známe pravidlo ROR. "Nosenie rúška, dostatočný odstup a dôkladná hygiena rúk sú základnou abecedou na ochranu svojho zdravia a zdravia svojich blízkych,“ uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Mobilné odberové miesta cez sviatky nefungujú, pripomína ministerstvo
SITA/AP

Ministerstvo zdravotníctva v súvislosti s blížiacimi sviatkami upozorňuje na to, že nie sú v prevádzke mobilné odberové miesta na bezplatné antigénové testovanie. Najbližšia možnosť na bezplatné testovanie je v najbližší pracovný deň na ktoromkoľvek z odberových miest v zozname zverejnenom a pravidelne aktualizovanom na webovej stránke ministerstva zdravotníctva.

Testovať sa ľudia môžu naďalej aj prostredníctvom RT-PCR testov. Objednať sa dá cez elektronický formulár"Prosíme ale, nakoľko kapacity sú maximálne vyťažené, aby vo sviatočných dňoch tieto odberové miesta slúžili výlučne pre ľudí na testovanie po návrate z rizikovej krajiny a pre príznakových pacientov,“ dodala hovorkyňa ministerstva Zuzana Eliášová.

Minister zdravotníctva naďalej prosí ľudí, aby boli opatrní. "Trávme čas len s najbližšou rodinou a trávme čas doma. Je to dôležité. Obmedzíme tak možnosť šírenia vírusu,“ konštatoval šéf rezortu Marek Krajčí s tým, že si váži prácu všetkých zdravotníkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok