Koronavírus už zasiahol celý svet. Nakazených má aj Antarktída

TA3 TASR
23.12.2020 07:34

Koronavírusová epidémia sa dostala aj na antarktický kontinent, ktorý bol dosiaľ uchránený od tejto globálnej nákazy.

Koronavírus už zasiahol celý svet. Nakazených má aj Antarktída
SITA/AP ilustračné

Čilská armáda informovala o 36 prípadoch infekcie na svojej základni Bernarda O'Higginsa ležiacej na Antarktíde. Celkovo 36 osôb muselo byť evakuovaných do Čile - 26 členov vojenského personálu a desať údržbových pracovníkov. Správa o tejto udalosti prichádza iba niekoľko dní po tom, ako námorné sily Čile potvrdili tri prípady infekcie na lodi, ktorá dodávala zásoby a personál na danú výskumnú stanicu.

Ochorenie COVID-19 bolo zaznamenané na všetkých siedmich kontinentoch sveta.

Správa znamená, že ochorenie COVID-19 bolo zaznamenané na všetkých siedmich kontinentoch sveta. Plavidlo Sargento Aldea dorazilo na výskumnú stanicu 27. novembra a späť do Čile sa vybralo 10. decembra. Pri príchode do čilskej námornej základne Talcahuano boli traja jej zamestnanci testovaní ako pozitívni na koronavírusové ochorenie COVID-19.

Čilská armáda uviedla, že všetci, ktorí sa zúčastnili na danom výlete na Antarktídu, podstúpili PCR-testy a všetky výsledky boli negatívne. Základňa Bernarda O'Higginsa je jednou zo štyroch permanentne osídlených lokalít, ktoré Čile spravuje v Antarktíde, a je pod kontrolou armády. Čile je šiestou najviac postihnutou krajinou pandémiou COVID-19 v Južnej Amerike; ochoreniu tam podľahlo už takmer 600.000 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok