Hlas by suverénne vyhral, ĽSNS by sa dostala do NR SR len tesne

TA3 SITA TASR
21.12.2020 11:35

Voľby do národnej rady by v decembri vyhrala strana Hlas - sociálna demokracia, ktorú by volilo 22,8 percenta voličov. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky agentúry AKO, ktorý uskutočnila 17. až 19. decembra formou telefonického dopytovania na vzorke 1 000 respondentov.

Druhá v poradí by skončila strana Sloboda a Solidarita, ktorej by svoj hlas odovzdalo 16,2 percenta opýtaných. Na treťom mieste by sa umiestnilo hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti so ziskom 14,2 percenta hlasov.

Na ďalších miestach by sa umiestnili strana Smer - sociálna demokracia (9 %), Progresívne Slovensko (6,5 %), Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (5,7 %) a hnutie Sme rodina (5,7 %). Pred bránami parlamentu by skončilo so ziskom 4,7 percenta Kresťanskodemokratické hnutie, koaličná strana Za ľudí (4,7 %), Vlasť (2,5 %) či Slovenská národná strana (1,6 %).

Na voľbách by sa zúčastnilo 63,7 percenta respondentov, 17,6 percenta opýtaných deklarovalo, že by nešlo voliť, 17,3 percenta ľudí nevedelo, koho by teraz volilo, a 1,6 percenta oslovených odmietlo prezradiť, koho by volilo.

Agentúra AKO realizovala prieskum volebných preferencií formou telefonického dopytovania. Respondentom položila otázku: "Skúste si predstaviť, že by sa najbližší víkend konali voľby do NR SR. Išli by ste voliť? A ktorej politickej strane alebo hnutiu by ste dali váš hlas? Prečítam vám v náhodnom poradí ich zoznam."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok