Po návrate z Británie musíte ísť do karantény, oznámil Krajčí

TA3 TASR
20.12.2020 21:54

Slovensko reaguje na novú mutáciu koronavírusu, ktorá sa objavila vo Veľkej Británii. Minister zdravotníctva Marek Krajčí na sociálnej sieti informoval o tom, že od polnoci 21. decembra je po návrate z tejto krajiny povinná karanténa.

Po návrate z Británie musíte ísť do karantény, oznámil Krajčí
SITA/AP

K zavedeniu povinnej karantény Slovensko pristúpilo podľa ministerstva zdravotníctva vzhľadom na prítomnosť novej infekčnejšej mutácie koronavírusu vo Veľkej Británii a Juhoafrickej republike, ktorá nie je detekovateľná niektorými európskymi PCR testami.

Povinná karanténa sa zavedie od pondelka 0.00 h, teda z nedele na pondelok. Ukončiť ju bude možné až po absolvovaní RT-PCR testu s negatívnym výsledkom. Ten sa má urobiť najskôr na piaty deň od pricestovania na Slovensko. "Všetky laboratóriá na Slovensku, ktoré realizujú RT-PCR testy na ochorenie COVID-19, vedia zachytiť aj novú mutáciu koronavírusu," uviedol na sociálnej sieti Krajčí.

Rezort doplnil, že každý občan prichádzajúci z Británie sa musí najneskôr bezprostredne pri vstupe na Slovensko registrovať na webe www.korona.gov.sk/ehranica. Na požiadanie polície sa bude musieť preukázať potvrdením o splnení tejto povinnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok