Ďalší podozriví. Rakúsko naďalej vyšetruje novembrový útok

TA3
20.12.2020 16:37

Rakúske úrady zadržali ďalších dvoch podozrivých v súvislosti s novembrovým útokom vo Viedni. Súd rozhodne o ich vzatí do väzby. Po incidente skončilo v rukách polície už 15 ľudí.

Našli stopy DNA

Rakúske úrady zatkli muža afganského pôvodu, ktorého genetický materiál sa našiel na zbrani, ktorú v novembri použil džihádista na zabitie štyroch ľudí vo Viedni. Oznámila to v nedeľu tamojšia prokuratúra.

Úrady sa budú usilovať o získanie súdneho povolenia na vzatie tohto 26-ročného muža do vyšetrovacej väzby, uviedla hovorkyňa viedenskej prokuratúry, čím potvrdila správu denníka Kronen Zeitung. "Na danej zbrani sa našli stopy DNA tejto osoby," dodala hovorkyňa s tým, že zatknutá bola ešte jedna ďalšia osoba. Viac detailov o nej však hovorkyňa neposkytla.

 

Vyšetrujú ďalšie osoby

Polícia začiatkom novembra zastrelila 20-ročného útočníka, označeného rakúskymi úradmi za islamského teroristu, ktorý spustil streľbu v centre rakúskeho hlavného mesta.

Rakúske úrady už v súvislosti s útokom zadržali 15 ľudí. Úrady v Nemecku a vo Švajčiarsku taktiež vyšetrujú osoby, ktoré podozrievajú z toho, že mali väzby na útočníka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok