Vlhová skončila v super-G v prvej desiatke, triumf slávila Ledecká

TA3 TASR
20.12.2020 12:37

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová dosiahla svoj druhý najlepší výsledok v kariére v super-G Svetového pohára. Vo francúzskom stredisku Val d'Isere obsadila šieste miesto, keď za víťaznou Češkou Ester Ledeckou zaostala o 84 stotín sekundy.

Vlhová skončila v super-G v prvej desiatke, triumf slávila Ledecká
SITA/AP

V nedeľu dokázala zdolať viaceré špecialistky na kĺzavé disciplíny, za sebou nechala aj víťazku sobotňajšieho zjazdu Talianku Sofiu Goggiovú či Švajčiarku Michele Gisinovú, pred ktorou zvýšila náskok v celkovom poradí SP. Vedie už o 138 bodov.

france-alpine-skiing-world-cup-84835-31ce826962f34c34897cec83738e684d_0a140371-3636-33a6.jpg

Snehová "obojživelníčka" Ledecká predviedla vo Val d'Isere dravú, agresívnu jazdu a slávila svoj druhý triumf v prestížnom seriáli, premiérový v super-G. Na druhé miesto odsunula švajčiarsku favoritku a obhajkyňu malého glóbusu v tejto disciplíne Corinne Suterovú, ktorá stratila na Češku iba tri stotiny. Ďalšie dve priečky patrili Taliankam, tretia skončila držiteľka veľkého glóbusu Federice Brignoneová (+0,35), štvrtá Marta Bassinová (+0,46).

Vlhová vyrazila na trať s číslom desať a najmä v prvej polovici držala krok s najväčšimi favoritkami. Ešte na druhom medzičase bola štvrtá. "Samozrejme, som spokojná a veľmi šťasťná, že sa mi podarilo opäť útočiť na tie najvyššie priečky," povedala pre RTVS. "Som veľmi spokojná sama so sebou, ako som išla, aj keď som trochu stratila v strednej pasáži. Ale nakoniec je to šieste miesto a veľmi sa teším, pretože nebolo to vôbec jednoduché a musela som veľmi bojovať, aj po mentálnej stránke. Po dvoch zjazdoch som sa totiž necítila úplne najlepšie. Dala som do toho všetko a môžem byť veľmi spokojná."

Vlhová šiestym miestom v super-G vyrovnala svoj výkon z Banska z januára 2020, v tejto disciplíne bola lepšia iba vo februári vo francúzskom La Thuile, kde skončila štvrtá. Prvý superobrovský slalom žien sa šiel nezvyčajne až pred vianočnými sviatkami, pandémia koronavírusu totiž spôsobila zrušenie tradičného kĺzavého úvodu ročníka v Severnej Amerike a nepriaznivé počasie neumožnilo zorganizovať ani dve súťaže vo švajčiarskom St. Moritzi na začiatku decembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok