Slovan doma deklasoval zdecimovanú Nitru

TA3, TASR
21.9.2012 19:51

V piatkovej predohrávke 10. kola Corgoň ligy zvíťazili futbalisti Slovana Bratislava nad FC Nitra rozdielom triedy 5:2 (4:1). "Belasí" vďaka čerstvému triumfu na Pasienkoch zvýšili náskok na čele neúplnej tabuľky, ktorý pred kvartetom prenasledovateľov predstavuje už šesť bodov.

Slovan doma deklasoval zdecimovanú Nitru
SITA

Slovan Bratislava - FC Nitra 5:2 (4:1)
Góly: 10. a 58. Halenár, 18. Gorosito, 23. Hlohovský, 39. Peltier - 28. Boszorád, 51. Cleber. Rozhodca: Hrčka, ŽK: Harbuľák (Nitra), 1789 divákov.

zostavy a striedania:

Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík (76. Kopic) - Kopúnek - Halenár, Kladrubský (56. Sabo), Hlohovský - Peltier (66. Mészáros), Szarka
Nitra: Chudý - Kotora, Struhár, Harbuľák, Mičic (46. Grman) - Gajdoš - Šimončič, Gajdoš - Čery (56. Ivančík), Cleber, Boszorád (69. Zelenický) - Kroupa

Hostia si po štvrtkovom verdikte Disciplinárnej komisie SFZ nemohli ani v prípade víťazstva nad "belasými" pripísať do tabuľky body, napriek tomu museli zápas na pôde tabuľkového lídra riadne odohrať, aby nečelili ďalším sankciám. O body tak reálne hral len Slovan a od úvodných minút bolo vidieť, ktoré z mužstiev má akú motiváciu.

V 10. minúte po Hlohovského centri strelou bez prípravy otvoril skóre Halenár a o osem minút sa Hlohovský opäť prevtelil do role asistenta, keď po jeho rohu Gorosito hlavou poslal Slovan do dvojgólového trháku. Domáci nepoľavili z tempa, boli naďalej mimoriadne aktívni a aj efektívni, keď po priťuknutí Kladrubského zvýšil Hlohovský technickou strelou spoza šestnástky už na 3:0.

Hostia však napriek trom úderom nezložili zbrane a Boszorád po uličke Clebera tvrdou strelou úspešne prestrelil Putnockého - 3:1. To však v gólovo úrodnom úvodnom dejstve ešte nebolo všetko, keďže Peltier zblízka opäť daroval Slovanu trojgólové vedenie - 4:1. Prvé slovo patrilo po zmene strán Nitranom, keď sa do lopty oprel Cleber a s prispením múra prekonal domáceho gólmana.

V 58. minúte Putnockého náprotivok Chudý podcenil ďalekonosný pokus Halenára a lovil už piatykrát loptu zo siete - 5:2. V 71. minúte Cleber opečiatkoval žrď a to isté sa o dvanásť minút "podarilo" aj na opačnej strane ihriska Bagayokovi. Hra sa však po hodine hry aj vplyvom striedaní ustálila medzi šestnástkami a obaja aktéri už ďalší gól v ofenzívne ladenom zápase nepridali.


Hlasy trénerov:
Samuel Slovák, tréner Slovana Bratislava: "Som rád, že sme potešili divákov piatimi gólmi a dobrou hrou. Zápas nám vyšiel a veľmi sa tešíme z troch bodov. Nitrania boli nebezpeční, ale udržali sme ich na dištanc. Aj napriek udalostiam, ktoré sa cez týždeň udiali, nepôsobili hostia odovzdaným dojmom. O to viac si toto víťazstvo cením."

Ladislav Jurkemik, tréner FC Nitra: "Prehrali sme zaslúžene. Ťažko sme skladali obrannú formáciu, v ktorej sme v prvom polčase urobili hrubé chyby a súper ich potrestal. Gólom na 1:3 sme sa na chvíľu dostali do hry, ale hneď sme inkasovali štvrtý gól. Nemali sme na Slovan a myslím si, že sme mu dnes neboli dôstojným partnerom. Neprišli sme do Bratislavy v porazeneckej nálade, ale na kabínu negatívne zapôsobilo rozhodnutie disciplinárnej komisie."

Hlasy po zápase

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok