Saganov víťazný bicykel ukradli. Zlodeji cielili na slávne kúsky

TA3 TASR
18.12.2020 16:29

Z múzea v Morgan Hill v americkom štáte Kalifornia ukradli neznámi zlodeji 16 bicyklov s historickou hodnotou 160 000 USD. Bol medzi nimi aj ten, na ktorom Slovák Peter Sagan vyhral v roku 2018 slávnu klasiku Paríž-Roubaix. Informuje o tom špeciálny web Cyclingnews s odvolaním sa na časopis CyclingTips.

Saganov víťazný bicykel ukradli. Zlodeji cielili na slávne kúsky
TASR/AP (ilu)

Sagan ovládol Paríž-Roubaix 2018 jedinečným spôsobom, keď v záverečných 54 km sólojazdou dostihol dvojicu v úniku a v samom závere na velodróme v Roubaix zdolal v šprinte Švajčiara Silvana Dilliera. Preteky vyhral na bicykli značky Specialized S-Works Roubaix v povrchovej úprave "Sagan Collection", v špeciálnej zlatej a čiernej farbe, inšpirovanej Saganovou láskou k rýchlym autám a americkej móde.

Ukradli aj ďalší niekdajší Saganov bicykel - S-Works Venge, na ktorom odjazdil Tour de France 2019 a získal rekordný siedmy zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže na "Starej dáme". Do rúk zlodejov putovali aj bicykle niekdajšieho fenomenálneho švajčiarskeho klasikára Fabiana Cancellaru či nemeckého multišampióna v časovke Tonyho Martina.

Policajné oddelenie v Morgan Hill potvrdilo, že pri lúpeži, ku ktorej došlo v sobotu 12. decembra, boli použité dve vozidlá. Boli nimi Toyota 4Runner, ktorá sa neskôr nachádzala neobsadená v kalifornskom meste Salinas, a biela skriňová dodávka obsahujúcou ukradnuté bicykle.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok