Žiga vypovedal v kauze uplácania sudkyne. Skutok sa nestal, tvrdí

TA3 TASR SITA
18.12.2020 09:48

Peter Žiga, ktorého vo štvrtok obvinila NAKA, vypovedal v piatok na policajnom prezídiu v kauze uplácania sudkyne. Obvinenie exministra prišlo po tom, ako ho vo svojej výpovedi spomenula bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská, obvinená z korupcie.

Médiá sa exministra nedočkali, keďže službukonajúci policajt im približne po štyroch hodinách oznámil, že obvinený budovu opustil bočným vchodom. Pri príchode na výsluch však Žiga vznesené obvinenie poprel. „Nikdy sa taký skutok nestal, odmietam tieto tvrdenia,“ vyjadril sa.

Člen strany Hlas-SD už predtým uviedol, že nikdy neovplyvňoval žiadne vyšetrovanie vo svoj prospech ani v prospech príbuzných. V prípade dokázania viny mu podľa príslušného paragrafu Trestného zákona hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Polícia 17. decembra potvrdila, že exministra hospodárstva, životného prostredia obvinili pre podplácanie. Prípad má súvisieť s údajným úplatkom 100-tisíc eur pre sudkyňu, ktorá rozhodovala spor o vodnú elektráreň Gabčíkovo. Sudkyňa podľa výpovede obvinenej bývalej štátnej tajomníčky Jankovskej úplatok neprijala. Obvinený poslanec je stíhaný na slobode.

V prípade dokázania viny mu podľa príslušného paragrafu Trestného zákona hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok