Američan Cho priznal, že na príkaz trénera poškodil korčule súpera

TASR
21.9.2012 15:33

Americký reprezentant v rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe Simon Cho údajne na vlaňajšom svetovom šampionáte tímov vo Varšave úmyselne poškodil korčule súpera z Kanady. Mal tak urobiť na príkaz reprezentačného kouča Kórejčana Chun Jae-sua.

Američan Cho priznal, že na príkaz trénera poškodil korčule súpera
SITA

Podľa vyšetrovacích dokumentov tréner Chun naviedol Choa, aby pred finále MS družstiev poškodil korčule Kanaďana Olivera Jeana a reprezentácia "javorového listu" tak napokon mohla nasadiť iba troch rýchlokorčuliarov. Cho sa podľa spisu neskôr k činu viackrát priznal kolegom z národného tímu.

"Rád by som to vrátil späť, ale to sa nedá. Som pripravený niesť následky," povedal Cho v júli tohto roka.
Americký rýchlokorčuliarsky zväz už suspendoval kouča Chuna až do vyriešenia prípadu. Niektorí jeho zverenci žiadajú zbaviť ho funkcie definitívne, pretože ich údajne verbálne, psychicky i fyzicky týral.

Raz vraj hodil jedného z pretekárov o stenu, ďalších nútil, aby trénovali aj so zranením a zverenkám nadával, že sú príliš tučné. Chun akúkoľvek vinu poprel a postavilo sa za neho aj sedem členov amerického tímu, vrátane bronzovej olympijskej medailistky Lany Gehringovej. Podľa nich sú všetky obvinenia vymyslené a nemajú reálny základ.

Témy: Kanada Varšava
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok