Miroslav Hlinka ukončil kariéru, v Kanade bude trénovať mládež

TASR
21.9.2012 15:26

Hokejový majster sveta z Göteborgu 2002 a držiteľ kompletnej medailovej zbierky z MS Miroslav Hlinka ukončil aktívnu kariéru a bude sa venovať trénerstvu. Prezradil to v rozhovore pre portál Šport.sk.

Miroslav Hlinka ukončil kariéru, v Kanade bude trénovať mládež
TASR

"Myslím si, že je to definitívne," povedal dlhoročný slovenský reprezentant, ktorý koncom augusta oslávil 40 rokov. "Poviem otvorene, že je lepšie skončiť teraz, keď ma verejnosť vníma ako aktívneho hráča. Rovnako som nechcel niekde dohrávať kariéru v zabudnutí v prvej lige, či niekde vo Francúzsku alebo Taliansku."

V uplynulej sezóne nastupoval center najskôr za Poprad, sezónu dokončil v Banskej Bystrici. "Viem, že by som v pohode zvládol našu Extraligu, ale dobre viem, a to nie je len ja, ale všetci, aká v súčasnosti panuje na Slovensku situácia, či už ekonomická alebo iná. Po sezóne som bol dohodnutý s Banskou Bystricou, ale nakoniec to vypálilo inak, tak som nechcel nikde dohrávať," vysvetlil Hlinka.
Hokejový svetobežník vo štvrtok odletel do Kanady, kde sa bude venovať v edmontonskej akadémii mladým hokejistom.

"Dohodol som sa na ročnej zmluve a verím, že načerpám trénerské skúsenosti. Byť pri hokeji, v krajine, ktorá ním žije, je fantastické. Sám som zvedavý, ako to bude vyzerať, ale podľa môjho názoru je pre mňa najlepšie zostať pri hokeji, pretože sa mu rozumiem najviac," dodal pre stránku Šport.sk Hlinka, ktorý vo svojej bohatej kariére hrával za Duklu Trenčín, Spartu Praha, Jokerit Helsinki, Slovan Bratislava, Karlove Vary, MoDo, Dinamo Moskva, Zlín, Žilinu, Pardubice, Spartu Praha i Chomutov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok