Je to prehratý boj. Premiér vysvetľoval, prečo odišiel z rokovania

TA3 TASR
16.12.2020 18:05

Premiér Igor Matovič je rád, že došlo k dohode všetkých koaličných strán na sprísnení opatrení. Novinárom v stredu povedal, že situácia je mimoriadne vážna a naďalej to považuje za svoj prehratý boj. Pripomenul, že mesiace hovoril o plošnom testovaní, inak bude hroziť lockdown. Na stredajšej tlačovej konferencii o zavedení lockdownu premiér chýbal, pred novinárov prišiel až po jej skončení sa.

Matovič skonštatoval, že Slovensko čaká lockdown, označil to za utrpenie, no verí, že po ňom príde "svetielko nádeje" v podobe očkovania proti ochoreniu COVID-19. "Nie je to moje riešenie, lebo som robil všetko proti tomu, aby to k tejto situácii dospelo," povedal premiér v súvislosti so zavedením lockdownu.

Dodal, že z pondelkového rokovania vlády odišiel, pretože mal pocit, akoby "žil cudzí život". Tvrdí, že celý čas bojoval za to, aby ľudia netrpeli a neboli počas sviatkov zbytočne zatvorení doma. "Nakoniec máte byť súčasťou toho, že voči čomu ste bojovali, to si máte na čelo nalepiť a nabodnúť sa na hroty. Prišlo mi z toho vnútorne zle," doplnil.

Matovič tiež povedal, že v stredu na rokovaní vlády požiadal ministra hospodárstva Richarda Sulíka, aby predložil v skrátenom legislatívnom konaní zmenu zákona o verejnom obstarávaní. Umožniť by mala podľa neho okamžitý nákup antigénových testov v mimoriadnych situáciách. Zopakoval, že v decembri chcel zaviesť celoplošné testovanie, no chýbali testy. Opäť tiež kritizoval prezidentku Zuzanu Čaputovú za "sabotovanie" celoplošného testovania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok