Sulík potvrdil zákaz vychádzania. Budú výnimky i systém bublín

TA3 SITA TASR
16.12.2020 09:04

Vláda plánuje schváliť uznesenie, ktorým nariadi zákaz vychádzania. Ten bude mať približne 15 výnimiek. Pred rokovaním vlády to potvrdil minister hospodárstva Richard Sulík s tým, že medzi výnimky budú patriť aj takzvané bubliny. Minister zároveň dodal, že v poriadku by malo byť aj cestovanie medzi okresmi.

Sulík potvrdil zákaz vychádzania. Budú výnimky i systém bublín
TASR/Jaroslav Novák

Sulík sa vyjadril aj k možnosti, že by nové, sprísnené opatrenia začali platiť skôr ako 21. decembra. „Ja som za to, aby sme moc nemiatli obyvateľstvo. Ústredný krizový štáb navrhol 21. december. K tomu dátumu sa priklonila aj väčšina členov na pondelňajšom zasadnutí vlády. Keď to bude skôr, tak len vyženieme všetkých ľudí do obchodov. Budeme o tom dnes diskutovať,“ uzavrel minister.

Medzi výnimkami by mali byť aj tzv. bubliny, malé skupiny ľudí v rámci rodiny a blízkych priateľov, s ktorými sa plánujete počas sviatkov stretávať. Tento systém funguje napríklad vo Veľkej Británii.

Vyjadril sa aj k tomu, či by nemal byť v karanténe, keďže diskutoval s lídrom Hlasu Petrom Pellegrinim, ktorý oznámil, že má nový koronavírus. „Boli sme od seba neustále v odstupe, mal som rúško, v podstate každý deň chodím na testy a všetky boli negatívne. A teraz je na programe dôležité rokovanie vlády,“ argumentoval Sulík, prečo neostal v domácej izolácii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok