Vírus sa v USA dramaticky šíri, problémom je aj nedostatok lôžok

TA3 TASR
16.12.2020 08:28

Spojené štáty zaznamenali ďalší rekord v počte denných prípadov ochorenia COVID-19, a to viac ako 248.000. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na údaje Univerzity Johnsa Hopkinsa. Za posledných 24 hodín v USA zaznamenali aj 2706 nových úmrtí súvisiacich s týmto ochorením.

Vírus sa v USA dramaticky šíri, problémom je aj nedostatok lôžok
SITA/AP (ilu)

USA sú počas pandémie najhoršie zasiahnutou krajinou na svete a v posledných týždňoch opäť zažívajú dramatické šírenie nákazy. Počet nových prípadov bol v krajine za posledných 13 dní až desaťkrát vyšší alebo na úrovni 200.000. Počet hospitalizovaných s potvrdeným ochorením (113.000) je podľa amerických úradov taktiež najvyšší od začiatku pandémie.

V krajine od marca potvrdili v súvislosti s koronavírusovou pandémiou viac ako 16 miliónov prípadov nákazy a vyše 300.000 obetí. Epidemiologická situácia sa začína zlepšovať  v štátoch amerického stredozápadu, kde klesá počet novoinfikovaných a hospitalizovaných. Naopak na americkom severovýchode a západe sa situácia zhoršuje.

V Kalifornii je problémom nedostatok lôžok na jednotkách intenzívnej starostlivosti. V husto osídlenom okrese Los Angeles, kde žije zhruba 10 miliónov ľudí, ich bolo v utorok k dispozícii menej ako 100.

Celoštátna očkovacia kampaň nebude mať podľa zdravotníckych úradov žiadny vplyv na súčasný nárast infikovaných. Bude totiž trvať mesiace, kým bude zaočkovaných dostatok ľudí na to, aby sa šírenie nákazy spomalilo. Odborníci tvrdia, že nosenie rúšok a dodržiavanie bezpečných rozstupov musí zostať v platnosti najmä počas prázdnin na konci roka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok