Most napriek víťazstvu v ankete nepomenovali po Chuckovi Norrisovi

TA3, TASR
21.9.2012 10:50

Poslanci BSK na dnešnom rokovaní regionálneho zastupiteľstva schválili názov nového mosta ponad rieku Moravu, ktorý spája Slovensko a Rakúsko.

Most napriek víťazstvu v ankete nepomenovali po Chuckovi Norrisovi
SITA

Most napokon pomenovali Cyklomost slobody. Vedie z lokality v Devínskej Novej Vsi do rakúskeho Schlosshofu. Je už verejne prístupný, no slávnostne ho otvoria v nadchádzajúcu sobotu.

Stal sa novou turistickou atrakciou regiónu. Vo facebookovej ankete získal názov Most Chucka Norrisa. Do ankety sa zapojilo vyše 18.000 ľudí. Jej účastníci uviedli okolo 80 rôznych pomenovaní. "Celú anketu na sociálnych sieťach o názve nového cyklomosta vnímam veľmi pozitívne. O tejto recesii mladých ľudí písali médiá azda na štyroch kontinentoch. Lepšiu reklamu a zviditeľnenie regiónu ako zaujímavej turistickej destinácie sme si nemohli ani želať," uviedol predseda BSK Pavol Frešo.

Ako dodal, "ponechať anketový názov Most Chucka Norrisa by bolo veľmi problémové, najmä z pohľadu copyrightu použitia mena. Rakúska strana navrhla názov Most Márie Terézie. My sa prikláňame k názvu Cyklomost slobody. S týmto názvom napokon rakúska strana súhlasila. Aj z toho dôvodu, že je po rokoch prvý, ktorý preklenul v minulosti dva svety oddelené železnou oponou. Je to aj prejav úcty k obetiam, ktoré zahynuli práve v týchto miestach na ceste za slobodou," vysvetlil Frešo.

Pohľady na Cyklomost slobody

mp_ba_cyklomost_01.jpg
mp_ba_cyklomost_02.jpg
mp_ba_cyklomost_05.jpg
mp_ba_cyklomost_010.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok