Lučanského právnik sa vyjadril k zraneniam exšéfa polície

TA3
13.12.2020 14:25

Zdravotný stav obvineného bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského je stabilizovaný a k jeho zraneniam nedošlo úmyselným a ani cudzím zavinením. Povedal to Lučanského obhajca Matúš Beresecký.

Ani pokus o samovraždu, ani napadnutie

"Vzhľadom na mediálne dezinformácie o zdravotnom stave môjho klienta s jeho písomným súhlasom podmieneným súhlasom rodiny, ktorý som dostal dnes, uvádzam, že k zraneniu nedošlo úmyselným a ani cudzím zavinením. Môj klient podstúpil operačný zákrok vo vojenskej nemocnici v Ružomberku. V súčasnosti je v pooperačnej liečbe vo väzenskej nemocnici Trenčíne. Jeho zdravotný stav je uspokojivý bez predpokladu dlhodobej liečby a trvalých následkov. Milan L. chce poďakovať všetkým zainteresovaným zdravotníkom, ako aj pracovníkom Zboru väzenskej a justičnej stráže za korektný prístup," uviedol jeho obhajca.

Lučanský sa nemal pokúsiť o samovraždu ani ho nikto nenapadol. Jeho zranenie vo väzbe v Prešove má súvisieť s nešikovným pádom, následne mal aj cvičiť. Zranené má mať oko. Zdravotný stav má aktuálne stabilizovaný a nie je ohrozený na živote. V nedeľu to uviedli ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a generálny riaditeľ ZVJS Milan Ivan.

Vylúčili tak dezinformácie o tom, žeby pri zranení Milana Lučanského malo dôjsť ku krvácaniu do mozgu či opakovanej resuscitácii. Vylúčili tiež, žeby mal obvinený podstúpiť 11-hodinovú operáciu a že mal mať oko mimo očnej jamky.

Vylúčili tak dezinformácie o tom, žeby pri zranení Milana Lučanského malo dôjsť ku krvácaniu do mozgu či opakovanej resuscitácii. Vylúčili tiež, žeby mal obvinený podstúpiť 11-hodinovú operáciu a že mal mať oko mimo očnej jamky. Ministerka poverí v pondelok 14. 12. ľudí, aby okolnosti prípadu preverili na mieste.

Zaoberali sa aj jeho psychickým stavom

Pokus o samovraždu v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove neevidujú. "Ani takú informáciu sme nedostali. Prekvapilo ma preto, že s ňou pracujú médiá," uviedla Kolíková. Tvrdí, že preverovali všetky informácie aj sa zoberali psychickým stavom obvineného, a nič podľa nej nenasvedčuje tomu, že by k pokusu o samovraždu malo dôjsť. "Nie sú na to žiadne dôkazy," poznamenala.

Ministerka vylúčila, žeby zranenie Lučanského malo byť spôsobené napadnutím inou osobou. Generálny prokurátor Maroš Žilinka uložil krajskému prokurátorovi v Prešove, aby dôsledne a bezodkladne preskúmal všetky okolnosti v súvislosti s udalosťou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok