Rizikové skóre v Česku opäť rýchle stúpa. Pribudli tisíce prípadov

TA3 TASR
13.12.2020 09:39

Laboratóriá v Česku odhalili v sobotu 3655 prípadov nákazy koronavírusom. Rizikové skóre českého protiepidemického systému sa už pomaly začína blížiť k najvyššiemu stupňu 5, pričom najvážnejšia situácia je stále vo východočeskom okrese Havlíčkův Brod.

Rizikové skóre, od ktorého závisí zmena protiepidemických opatrení, po predchádzajúcom poklese opäť rýchle stúpa. V sobotu sa zdvihlo z hodnoty 64 na 69 a v nedeľu na 71. Od hodnoty 75 ide pritom už o piaty stupeň systému PES. Päťka v tomto prípade označuje najvyšší stupeň pohotovosti.

A aj keď naďalej v Česku platí tretí stupeň opatrení, vláda v pondelok pravdepodobne vyhlási stupeň štvrtý, nechal sa pre TV Nova počuť vicepremiér a minister priemyslu a dopravy Karel Havlíček.

Aktuálne je v nemocniciach 4111 pacientov s chorobou COVID-19, z toho 548 vo vážnom stave. Počet pacientov s týmto ochorením v nemocniciach v Českej republike od začiatku novembra klesal, v posledných dňoch však zase narastá. Od štvrtka tohto týždňa, na druhej strane, počet hospitalizovaných i pacientov vo vážnom stave klesal.

Aktuálne je v nemocniciach 4111 pacientov s chorobou COVID-19, z toho 548 vo vážnom stave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok