Biden stále kríva. Lekár prezradil, ako sa mu hojí zlomenina nohy

TA3 TASR
13.12.2020 07:16

Zotavovanie novozvoleného amerického prezidenta Joea Bidena, ktorý koncom novembra utrpel pri hre s jedným zo svojich psov menšiu zlomeninu pravej nohy, "prebieha podľa očakávaní". Informoval o tom v sobotu jeho lekár.

Biden stále kríva. Lekár prezradil, ako sa mu hojí zlomenina nohy
SITA/AP

Biden podstúpil v meste Filadelfia v štáte Pensylvánia špeciálne vyšetrenie počítačovou tomografiou, po ktorom jeho lekár Kevin O'Connor oznámil, že malá zlomenina sa "hojí podľa očakávania". "Výsledky vyšetrenia boli veľmi povzbudivé," uviedol O'Connor. Zároveň dodal, že "vyšetrenie neodhalilo žiadne rozsiahlejšie zranenie".

Politik Demokratickej strany utrpel zranenie, keď sa hral s Majorom, jedným z dvoch psov, ktoré Bidenovci vlastnia, a pošmykol sa pri tom. V dôsledku zranenia Biden nosil niekoľko dní ortézu a doteraz viditeľne kríva.

Biden (78) sa stane pri inaugurácii v januári budúceho roka najstarším prezidentom v dejinách USA. Jeho slávnostná inaugurácia je naplánovaná na 20. januára 2021. Zbor voliteľov, ktorý formálne zvolí prezidenta USA na základe výsledkov novembrových volieb, sa zíde 14. decembra. Kongres následne 6. januára 2021 potvrdí víťaza volieb. Volebné výsledky už oficiálne potvrdilo všetkých 50 amerických štátov a hlavné mesto Washington. Biden podľa CNN celkovo získal 306 voliteľských hlasov, zatiaľ čo Donald Trump 232. Na víťazstvo pritom stačilo len 270 hlasov voliteľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok