Zmena príbehu, píše Time. Biden a Harrisová sú osobnosťami roka

TA3 TASR
11.12.2020 07:37

Novozvolený americký prezident Joe Biden a jeho viceprezidentka Kamala Harrisová získali prestížny titul Osobnosť roka udeľovaný americkým časopisom Time.

Dvojicu editori magazínu vybrali z užšieho zoznamu finalistov, medzi ktorými sa nachádzali aj popredný americký odborník na infekčné choroby Anthony Fauci, medzinárodné hnutie proti rasizmu a úradujúci americký prezident Donald Trump, ktorého Biden porazil v novembrových voľbách.

Vlani sa osobnosťou roka časopisu Time stala švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová, Trump bol na prednej obálke časopisu v roku 2016.

Na obálke časopisu Time sa tak objaví fotografia Bidena (78) a Harrisovej (56) s podtitulom "Zmena amerického príbehu". Všetky štáty USA vyhlásili tento týždeň výsledky prezidentských volieb, čím potvrdili víťazstvo demokrata Bidena nad republikánom Trumpom v hlasovaní z 3. novembra v pomere 306 ku 232 voliteľským hlasom. Trump odmietol výsledky volieb a svoju prehru uznať.

Time s ústredím v New Yorku vymenúva každoročne osobu alebo myšlienku, ktorá najviac ovplyvnila spravodajstvo a svetové dianie za uplynulý rok, a to v dobrom alebo zlom. Vlani sa osobnosťou roka časopisu Time stala švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová, Trump bol na prednej obálke časopisu v roku 2016.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok