Zamestnanci štátu dostanú jednorazovú odmenu a platené voľno

TA3 SITA
10.12.2020 16:31

Zamestnanci v štátnej a verejnej službe získali jednorazovú odmenu a platené voľno navyše. Vyplýva to z dohody zástupcov zamestnávateľov štátu, Združenia miest a obcí Slovenska a samosprávnych krajov a zástupcov Konfederácie odborových zväzov. V tlačovej správe o tom informoval úrad vlády.

Zamestnanci štátu dostanú jednorazovú odmenu a platené voľno
TASR/Radovan Stoklasa (ilu)

Na úrade sa uskutočnilo štvrté kolo kolektívneho vyjednávania o kolektívnych zmluvách vyššieho stupňa pre štátnu službu a verejnú službu. Vedúci ÚV Július Jakab podotkol, že tarifné platy pre zamestnancov v štátnej a verejnej službe v roku 2021 vo forme valorizácie sa síce zvyšovať nebudú, no z iniciatívy predsedu vlády Igora Matoviča bola schválená jednorazová odmena.

Vyplatená by mala byť v decembri 2021 vo výplate za mesiac november 2021 vo výške 100 eur. Zamestnanci budú mať v nasledujúcom roku jeden deň pracovného voľna navyše v prvom polroku 2021. „Ďalším vyrokovaným benefitom je jedno odstupné nad rámec príslušných zákonov oproti minulým rokom,“ doplnil. Služobný, respektíve pracovný čas, odchodné či dovolenka však ostávajú na úrovni roku 2020.

Viceprezidentka KOZ Monika Uhlerová skonštatovala, že kolektívne vyjednávanie bolo náročné aj z dôvodu aktuálnej situácie spojenej s pandémiou koronavírusu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok