Lockdown bude. Nový pandemický semafor bude platiť až po ňom

TA3 SITA TASR
9.12.2020 08:36

Semafor ministra zdravotníctva Mareka Krajčího ešte schvaľovaný nebol. V utorok sa ním mal zaoberať Ústredný krízový štáb, hlavnou témou na jeho rokovaní bol však lockdown. "Semafor bude platiť, až keď sa skončí lockdown," konštatoval minister.

Lockdown bude. Nový pandemický semafor bude platiť až po ňom
TASR/Martin Baumann (ilu)

Šéfa rezortu podľa jeho slov mrzí situácia v nemocniciach. Pribúdajú totiž počty pacientov, ktorí potrebujú starostlivosť. "Už ich je cez dvetisíc a zdá sa, že to bude v ďalších dňoch pribúdať. Dúfam, že nie veľkým tempom," povedal Krajčí.

Lockdown bude, jeho formu a termín však oznámia členovia vlády až po rokovaní kabinetu. Krajčí sa vyhol náznakom konkrétnych termínov spustenia lockdownu i jasnej odpovedi na otázku, či napríklad bude mobilita podmienená absolvovaním testu. Upozornil však na to, že s testovaním sa ráta. "Ja robím všetko pre to, aby bolo čo najviac mobilných odberných miest," povedal. Testovanie je aj súčasťou plánu, ktorý by definoval podmienky pre otvorenie lyžiarskych stredísk.

Podrobnosti o lockdowne sa zrejme dozvieme až po štvrtej popoludní. Na tlačovej besede chce vtedy vystúpiť premiér Igor Matovič, ktorý po vláde neodpovedal na otázky novinárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok