Dohodli sa na lockdowne. Po krízovom štábe to potvrdil Mikulec

TA3 SITA TASR
8.12.2020 20:12

Lockdown v nejakom rozsahu bude. Po šesťhodinovom rokovaní Ústredného krízového štábu to povedal minister vnútra Roman Mikulec.

Žiadne ďalšie podrobnosti minister rovnako ako premiér Igor Matovič nepovedali. Obaja avizovali, že o výsledkoch rokovania krízového štábu budú informovať po stredajšom rokovaní vlády. Podľa premiéra sa na štábe dohodli na viacerých opatreniach.

"Dohodli sme sa, že zajtra po vláde bude tlačová konferencia, tak prosím, aby ste to rešpektovali," povedal premiér Igor Matovič novinárom. O rozhodnutí krízového štábu sa tak najprv dozvedia v stredu ministri. "Dohodli sme sa na veľa veciach," dodal.

Hlavný hygienik Ján Mikas ešte pred rokovaním avizoval potrebu sprísňovania. "Nie je vylúčený aj určitý spôsob lockdownu, ale treba zadefinovať aký," povedal. Myslí si, že väčší význam by mal celoplošný lockdown a nie regionálny, vzhľadom na zlú epidemiologickú situáciu takmer vo všetkých okresoch. Minister obrany Jaroslav Naď zároveň potvrdil, že na pondelkovom (7. 12.) zasadnutí vlády sa diskutovalo o ďalších možných riešeniach vrátane lockdownu. Poznamenal, že sa nemusí všetko zatvárať, treba však znížiť mobilitu ľudí.

Ďalšie podrobnosti ani rozsah lockdownu nie sú známe. O výsledkoch rokovaní chce premiér Igor Matovič informovať zajtra po zasadaní vlády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok